Sport

ФИБА анкета: Гасол, Новицки, па Теодосић

Центар шпанске репрезентације Пау Гасол по други пут заредом је изабран за кошаркаша године у анкети ФИБА Европа. Гасол је гласовима навијача и експерата однео убjедљиву побједу, испред Нијемца Дирка Новицког и нашег Милоша Теодосића.


Шпански ас добио је 433 гласа експерата и 9.815 навијачких гласова, Новицки 94 плус 5.370, а Теодосић 60 плус 4.058.

Ово практично значи да је српски плејмејкер био најбољи Европљанин који клупску кошарку игра на матичном континенту, с обзиром на то да је Гасол члан Лос Анђелес Лејкерса, а Новицки већ годинама симбол Далас Маверикса.

Међу првих десет пласирали су се још Василис Спанулис, Еразем Лорбек, Руди Фернандез, Хуан Карлос Наваро, Тони Паркер, Хидајет Туркоглу и Ерсан Иљасова.

Никола Пековић заузео је једанаесто мјесто са 24 плус 1.936 гласова, Новица Величковић је тринаести са десет плус 4.783, а Игор Ракочевић тринаести са три експертска и 2.024 гласа навијача.

Пау Гасол (29 година, 215 цм) летос је са 18,7 поена и 8,3 скока по утакмици био најзаслужнији за први тријумф Шпаније на првенствима Европе, док је са Лејкерсима узео први шампионски прстен у НБА каријери, уз готово идентичан статистички учинак.

"Гасолове игре на Евробаскету доказују да ће он по завршетку каријере стати у ред европских кошаркашких легенди. Он се из године у годину намеће сјајним потезима на терену, али и ван њега. Велики је играч и прави амбасадор нашег спорта", прокоментарисали су Јоргос Василакопулос и Нар Занолин, водећи људи ФИБА Европа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog