Sport

Партизан у Бањој Луци побиједио Војводину

Партизан је у дербију српског ватерполо првенства у Бањој Луци надиграо Војводину са 14:7 (5:3, 2:1, 3:1, 4:2). Баш као и у њиховом првом међусобном дуелу, такође одиграном у Бањој Луци (у децембру је било 12:6 за црно-беле), неизвјесност је трајала само у првој четвртини.


Неуобичајено много голова постигнуто је у првом делу игре - чак осам, што није својствено ни Партизану ни Војводини. Воша је повела 1:0, а од тог тренутка потпуна контрола игре и доминација српског шампиона.

Брзо је Партизан преокренуо, повео 3:2, Војводина је потом успјела да изједначи 3:3, а од тог тренутка све је ишло у корист црно-белих. Екипа са Бањице повела је 5:3, потом 7:4, у трећој четвртини је предност лагано расла, да би на крају меча она била и највећа.

Тим Игора Милановића није подцијенио Војводину, која игра сјајно у регионалној Евроинтер лиги, али и у Евролиги, што се видјело по приступу игри ватерполиста Партизана. Чврсто у одбрани, из којих су се развијали контранапади, а било је и егизибиционих потеза и лијепих голова, прије свих шрауба Милоша Королије и лоб Николе Рађена.

Све у свему, очекивана побједа Партизана, који наставља успјешну серију, чији се крај не назире. Овај меч ће се, баш као и први дуел два најбоља српска клуба, вјероватно рачунати и у Евроинтер лиги, у којој црно-бели имају максималан скор - свих 13 побједа (не рачунајући ову утакмицу).

Андрија Прлаиновић, по навици, био је најефикаснији играч меча са четири гола, а истакао се и ватерполиста Војводине Милош Вукичевић са три гола.

"Војводина је веома добро одиграла. Ми смо мало уморни од овог напорног ритма у протеклих седам дана. Мислим да је седам разлике одличан резултат против једне екипе која је учесник Евролиге", рекао је најбољи стрелац на утакмици Прлаиновић

Тренер Војводине Дејан Станојевић сматра да је квалитет Партизана и чињеница да није могао да рачуна на два играча пресудила да црно-бели славе и други пут у бањолучком базену, који је био испуњен до последњег мјеста.

"Мислим да смо ми и без два играча из прве поставе и са само једним центром успели колико-толико добро да испарирамо фаворизованом Партизану, екипи која је и квалитетнија и физички јача од нас" рекао је после меча тренер Новосађана.

 

ПАРТИЗАН: Андрија Прлаиновић 4, Душко Пијетловић, Марко Аврамовић и Милош Королија по 2, Владимир Вујасиновић, Стефан Митровић, Никола рађен и Славко Гак по један.

ВОЈВОДИНА: Милош Вукичевић 3, Борис Вапенски, Иван Басара, Никола Комар и Милош Миличић по један.

ИГРАЧ ВИШЕ: Војводина 3/7; Партизан 4/7.

ПЕТЕРЦИ: Војводина 1/1; Партизан 1/0.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog