Sport

Минималне побједе Бајерна и Порта

Бајерн је побиједио Фиорентину са 2:1, а Порто је истим резултатом био бољи од Арсенала у првим мечевима осмине финала Лиге шампиона.


 

На стадиону ’Драгао’ Порто је боље почео меч, али је Хулк у трећем минуту пропустио изгледну прилику. Ипак, у 11. минуту домаћи стижу до вођства голом Силвестера Вареле послје катастрофалне грешке голмана Лукаша Фабијанског – 25-годишњи Варела је лоше центирирао, по земљи и право у Фабијанског, али се пољском чувару мреже лопта измигољила и завршила у мрежи.

Арсенал је потом заиграо боље и Бентнер је пропустио шансу послије контре. Ипак, већ у 19. минуту ’тобџије’ изједначују резултат – одбрана Порта није на прави начин избила лопту у поље послије корнера, Росицки је центрирао, а Сол Кембел је главом послао лопту иза леђа Хелтона.

До краја полувремена голмани су поправили утисак – Хелтон је у два наврата сјајно интервенисао послије удараца Бентнера и Росицког, а Фабијански се одбранивши ударац Микаелу дјелимично искупио за кикс код првог поготка домаћих.

Међутим, Фабијански је дефинитивно постао трагичар у 51. минуту када је узроковао индирект ухвативши лопту након што му је Кембел прослиједио ногом. Порто је брзо извео прекид, а Радамел Фалкао, љетошње појачање из Ривер Плате, погађа гол за нову предност домаћих.

Порто је био задовољан предношћу 2:1, мада је Хулк пропустио шансу да створи тиму још већи суфицит пред реванш. Најбољу шансу за изједначење Арсенал је имао у надокнади времена, када је Роландо у последњем тренутку стартовао на Фабрегаса и спријечио га да упути ударац ка голу.

 

Фиорентина је без страха ушла у меч на Алијанц арени. Играче "виоле" није препала ни чињеница да је Бајерн везао 12 побједа. Најагилнији у нападу били су Стеван Јоветић, Варгас и Алберто Ђилардино, који се прописно обрукао када је ишао сам према голу Ханса-Јерга Бута и у одсудном тренутку се саплео о лопту. Била је то најбоља шанса за италијанску екипу у првом дијелу.

Бајерн није играо ништа посебно. Све акције су заустављане пред шеснаестерцем Фиорентине, па су Франк Рибери и Марио Гомез пробали са дистанце, али се Себастијан Фреј није дао изненадити.

И када су сви на стадиону кренули по кобасице и пиво - гол за Бајерн! Тренутак непажње одбране Фиорентине, допустили су Риберију да улети у шеснаестерац, притом је оборен, лопта се одбила до Гомеза који је убацује у мрежу.

Али, судија Том Хенинг Овребо, кога навијачи Челсија не могу да смисле од оног дуела са Барселоном прошле сезоне, јер није досудио најстрожу казну, поново је одлучио да буде у првом плану. Умјесто да пусти предност овог пута је свирао пенал!? Срећа по њега па је Арјен Робен послао Фреја у једну, а лопту у другу страну мреже. Холанђанин је потврдио оно што је Гомез већ урадио којих двадесетак секунди раније.

Фиорентина је шокирала Алијанц арену већ на старту другог дијела. Послије грешке цијеле одбране Бајерна, лопта се од колена Јоветића одбила до Клордрупа који је са пар метара убацио у мрежу.

Изузетно важан гол за Фиорентину, који јој даје велику шансу да ће послије 30 година играти у четвртфиналу најјачег евроског такмичења.

У 66. минута тренер Бајерна Луј ван Гал убацује свјеже нападаче - Олића и Клосеа (испоставиће се да је имао добар осјећај), а само шест минута касније Овребо је поново у првом плану. Одлучио је, на асистенцију помоћника, да покаже директан црвени картон Масиму Гобију због старта лактом на Робена. Утисак је преоштро.

Почела је жестока офанзива Бајерна, гол је висио у ваздуху, а одбрана Фиорентине поклекла је два минута прије краја меча. Шутирао је Робен, Фреј је одбио лопту, Олић је главом додао до Клосеа, који је, чини се, био у офсајду, али се само поклонио и главом је лопту убацио у мрежу.

Без обзира на победу Бајерна од 2:1, све је отворено у реваншу.

РЕЗУЛТАТИ ПРВИХ УТАКМИЦА ЧЕТВРТФИНАЛА:

Среда, 17. фебрурар:

Порто - Арсенал 2:1

Бајерн Минхен - Фиорентина 2:1

/Робен 45+2'п, Клосе 88' - Кролдруп 50'/

Реванши су 9. марта.

уторак:

Лион - Реал Мадрид 1:0 (0:0)

/Макун 47/

Милан - Манчестер јунајтед 2:3 (1:1)

/Роналдињо 3, Седорф 85 - Сколс 36, Руни 66, 74/

Реванши су 10. марта.

Уторак, 23. фебруар:

Штутгарт - Барселона (20.45)

Олимпијакос - Бордо (20.45)

Реванши су 17. марта.

Среда, 24. фебурар:

ЦСКА Москва - Севиља (18.30)

Интер - Челси (20.45)

Реванши су 16. марта.

Први мечеви четвртфинала играју се 30. и 31. марта, а реванши су 6. и 7. априла. Полуфинала заказана су за 20. и 21. април, односно 27. и 28. април, док ће финале бити одиграно на стадиону Сантијаго Бернабеу у Мадриду, 22. маја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog