Društvo

Брамерц: Обазрив оптимизам

БЕРЛИН - Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц оцијенио је да круг људи који подржавају Ратка Младића није истовјетан са групом оних који су пружали помоћ бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу док се скривао од власти.


У интервјуу за интернет издање дневника "Франкфуртер алгемајне цајтунг", Брамерц је најавио да УН разрађују правни механизам који ће, за случај да Младић не буде ухапшен до престанка рада Трибунала, омогућити да буде изведен пред међународни суд.

За случај да Младић буде ухапшен ускоро, Брамерц је најавио могућност да процес њему и Караџићу буде спојен. Истовремено је изразио "обазриви оптимизам да ће Младић бити ухапшен пре затварања Трибунала".

За случај да до тога не дође, како је рекао, Савјет безбједности УН управо ради на формулисању посебног механизма. "Он предвиђа да се посебна судска компонента активира у случају да Младић или Горан Хаџић буду ухапшени. Тиме међународна заједница јасно ставља до знања да њих двојица, кад и гдје год да буду ухапшени, не могу да избјегну суд и да ће у сваком случају бити поведен међународни судски процес против њих", нагласио је Брамерц.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog