Sport

УЕФА не би имала ништа против заједничке лиге

У Љубљани су се протеклих дана састали представници фудбалских савеза свих држава произашлих из некадашње СФР Југославије. Скуп је организовала Европска фудбалска федерација (УЕФА) ради упознавања с новим системом функционисања.


 

Српски медији извјештавају како је било ријечи и о оснивању регионалне лиге. Ипак, према ријечима главног секретара Фудбалског савеза Србије, Зорана Лаковића регионално такмичење је  још јако далеко.

- Дотакли смо се и регионалне лиге, али ништа нисмо договарали. То је био неформалан разговор. Представници Уефе немају ништа против оснивања такве лиге, међутим потребан је консензус клубова. У принципу, провјерили смо једни код других има ли јединства по том питању - казао је Лаковић за Спортски журнал.

Једна од тема састанка у главном словенском граду била је и Уефина истрага око намјештања утакмица.

- Утакмице српских клубова нису биле предмет те истраге, више су се за ову тему занимали Хрвати, Словенци и Македонци. Они су од представника Уефе тражили да им каже докле је стигла истрага против њихових клубова. Од те приче, изгледа, нема ништа, иако су неки европски медији помпозно најавили да имају доказе о намјештању - додао је Лаковић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog