Politika

Црна Гора: У студио РТС па причај слободно

ПОДГОРИЦА - Црногорска опозиција напустила сjедницу Одбора за безбjедност и одбрану јер је одлучено да се о случају Шарић расправља иза затворених врата.


Одбор Скупштине Црне Горе за безбjедност и одбрану одлучио је да на затвореној сjедници расправља о поступању МУП-а и Управе полиције у случају Дарка Шарића, као и о његовом ранијем захтjеву да добије црногорско држављанство.

Томе су се успротивили чланови Одбора из опозиције, па је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић напустио сjедницу, а након консултација са руководством своје странке, и чланови Одбора из Социјалистичке народне партије Василије Лалошевић и Предраг Булатовић.

Небојша Медојевић је оцjенио да је Вељовић "по својој дискреционој вољи" предложио затварање седнице за јавност, јер, како је објаснио, за такву одлуку не постоји законски основ.

Медојевић је више пута, у полемичкој расправи о карактеру сjеднице и дневном реду, покушао да чланове Одбора увjери у потребу расправе о "случају Шарић" у присуству новинара.

Члан Одбора из Демократске партије социјалиста Обрад Станишић је оцjенио да је Медојевић том приликом износио политичке оцене, па је тражио да буде пекинут.

"Ово је прича за камере, иди у Србију, па тамо причај, није ово студио РТС-а, него Одбор Скупштине Црне Горе", добацио је Станишић Медојевићу.

Чланови Одбора из владајуће коалиције, Коњевић, Станишић и Радивоје Никчевић рекли су да би Медојевић требало да остане на сjедници Одбора управо зато што ће директор Управе полиције изнети нове детаље о "случају Шарић".

"Претпостављам да вам је у интересу да сазнате више детаља", рекао је Медојевићу и министар унутрашњих послова Црне Горе Иван Брајовић који, такође, присуствује затвореној сjедници парламентарног Одбора за безбjедност и одбрану.

Члан Одбора Предраг Булатовић је, прије напуштања, оциjенио да је дебата о "случају Шарић", како је рекао, "само почетак приче која ће бити настављена и која ће имати своје последице".

Одбор је на почетку сjеднице једногласно, на предлог Медојевића, одлучио да се обједини расправа о две тачке дневног реда-активности Управе полиције у вези са операцијом "Балкански ратник" и о захтjеву Шарића да добије држављанство Црне Горе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog