Kultura

Организатори Даворина покрали Сопот!

Бањолучки етно-даб састав Сопот, обратио се медијима са саопштењем како су их организатори преварили приликом гласања. Ми га овдје доносимо у цјелости.


 

Испред музичке групе "СОПОТ" желимо да вам предамо ову информацију за коју имамо као бенд и удружење грађана "СОПОТ" један став : "ПРЕВАРЕНИ СМО МИ И СВИ НАШИ ПРИЈАТЕЉИ КОЈИ СУ ГЛАСАЛИ ЗА НАС!!!"

Наиме о чему се ради?!?!

Регионална музичка награда "ДАВОРИН" из Сарајева додјељује награду за албум године, пројекат године, интернационалну сарадњу године итд, за разне музичке стилове...

Ове године СОПОТ се налази у главној категорији како организатори ДАВОРИНА казу: у најжесћој категорији "РОКЕНРОЛ" са многим бендовима из Србије,БиХ,Хрватске и ту је СОПОТ убачен без да нас је било ко од организатора питао ком жанру ми припадамо.....

Што се тиче категорије интернационалне сарадње на албуму ту нас нису ставили гдје понајвише припадамо јер је на албуму СОПОТ-а из 2009 гостују следећа имена:

1. Др. ДАС оснивач легендарног бенда из Енгеске Ејжн даб фондејшн (Asian Dub Foundation).

2. Аку Фен један од оснивача бенда Хај тоун (High Tone) из Француске.

3. Хорнсмен Којоти (Hornsman Coyote) из Београда, оснивач нашег познатог домаћег кросовер бенда Ајзбрн (Eyesburn).

4.Узул Прод из Француске, члан бенда КалуЛајвДаб (КалyЛивеДуб).

 

На сајту ДАВОРИНА стоји сљедеће:

Гласање за фаворите је озбиљан посао, али и игра – и за Вас и за нас. Због тога немамо намјеру стављати престроге провјере и контроле. Ипак, молимо гласаче да савјесно и одговорно гласају за своје фаворите. Сервер прати гласове и сви „накуцани“ гласови бице одузети приликом сваког ажурирања - сваких 24 сата.

поново: Сервер прати гласове и сви „накуцани“ гласови бице одузети приликом сваког ажурирања - сваких 24 сата.!!!!

Гласање за Регионалну музичку награду Индекси ’10 је почело. У првом кругу гласајте за своје фаворите и обезбиједите им номинацију за други круг у којем ћете ви, заједно са Програмским вијећем, изабрати побједнике!

Пана реи се потрудио да не изостави нити један албум објављен у календарској 2009. години. Уколико ипак, из неког разлога, још увијек нисте пријавили свој албум или музички пројекат, молимо Вас да нас што прије контактирате на alma@pantarhei.ba или glasbamuzickiportal@gmail.com. Редовно ћемо вршити провјеру и апдејт кандидираних албума.

Сретно!

 

Дакле као што видите из овог горе првог пасуса последња реченица каже: сервер прати гласове и сви "накуцани" гласови биће одузети приликом сваког ажурирања - сваких 24 сата.

Е сад, ... СОПОТ је послао као и други бендови информацију својим пријатељима да могу гласати за нас и да нас подрже тим поводом за најбољи албум издан у 2009. на сајту за гласање ДАВОРИН  http://davorin.ba/2010/index.php#K01 ...

Обавјестили смо пријатеље преко Мајспејса, Фејсбука, Џимејла, и преко неколико других социјалних сајтова сличних наведеним... По нашој процени послали смо информацију људима да могу гласати за нас на преко 5.000 адреса, што говори да би требали имати цифру преко 1.000 гласова на ДАВОРИН сајту, обзиром да се може гласати сваки дан једном са неког рачунара.

Наши пријатељи музичари,како из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Француске, Њемачке, Италије, Холандије и од свуда гдје је СОПОТ наступао, подржали су нас својим гласовима који су расли задњих 7 дана све до цифре око 1.300 гласова што говори да смо дневно добијали цирка око 150 гласова, а имамо и велики број повратних мејлова од пријатеља типа: гласали смо за вас само напријед и слично.

Необјашњиво СОПОТ-у је јуче 19.02.2010 у јутарњим часовима организатор ДАВОРИНА одузео преко 1.000 гласова и тако ставио СОПОТ међу најслабије бодоване извођаче са свега око 250 бодова.

Поред СОПОТ-а једини извођач на ДАВОРИН листи из наше групе, који је имао тако велики број гласова јесте група РЕГИНА, која је недавно наступала на ЕУРОСОНГУ. Њима организатор није одузео тако велик број гласова... тј: њима је са 1.350 бодова ставио челну позицију и даље на прво мјесто са 790 бодова.

СОПОТ је озбиљан бенд и удружење грађана и нема никако намјеру да се петља у препуцавања са организаторима ДАВОРИНА,јер сматрамо да је то ваш посао новинара!

СОПОТ је као што знате више пута доказао свој рад и недавно освајајући прву награду на фестивалу БиХ позоришта за најбоље награђену музику за представу " Балон од камена" у извођењу народног позоришта РС.

Бенд СОПОТ је Издао два албума у задње три године и спрема трећи за следећу годину,недавно се појавио на једној Њемачкој дуплој компилацији под називом РАГЕ АГАИНСТ ТХЕ ДЕАТХ МАЦХИНЕ и тако даље.....

Молимо вас још једном да искористите своје новинарске способности и испитате цијелу ствар са овим информацијама....

Искрено ваши

СОПОТ

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog