Sport

Партизан за регионалну лигу, Црвена звезда против

Регионална лига је и даље једна од главних тема у Србији. Партизан је дjелимично за оснивање ове лиге, док је Црвена звезда задржала став да тренутно не постоје услови за остверење те идеје.


- Дуг је то и трновит пут, али ми смо свакако за једну такву лигу. Видимо себе у том такмичењу, али, прије свега, треба нам заједнички став клубова из Србије који би играли. То је важно, да знамо шта је наш интерес. Ми би могли и да будемо инцијатори састанка клубова из региона. То би била полазна основа, послије које би могли да се предузму даљи кораци - сматра генерални секретар Партизана Дарко Грубор.

С друге стране, предсједник Звезде Владан Лукић прекорио је ФСС што су уопште и потегли то питање на недавном састанку УЕФА у Словенији и поновио стари став.

- Ако кренемо од спортских разлога они не постоје. Изузев Динама и Хајдука, остали клубови са територије бивше СФРЈ су слабији од клубова Јелен Суперлиге. Има много бољих и јачих тимова у Румунији и Бугарској, ако говоримо о квалитету у региону. У чему би био добитак? Трошили би више на путовања, нико не гарантује интересовање спонзора, нити ТВ права. Свело би се на лигу без брига. Ни УЕФА неће реаговари на овај преијдлог јер се њиме не подиже квалитет - рекао је Лукић и додао да би требало радити на томе да се оживиљавају фудбалски центри широм Србије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog