Republika Srpska

Србија жели туристе из региона себи

БЕОГРАД – Србија ће ове године више радити на привлачењу туриста из региона и промоцији краћих туристичких тура, изјавио је државни секретар за туризам у Министарству економије Србије Горан Петковић.


Петковић је рекао да ће Србија морати више да се бори да привуче и задржи туристе, јер ће због опоравка привреде ове године поново бити доступне даље и скупље дестинације,

Како је рекао, Србија ће покушати да доведе већи број туриста из Мађарске и Румуније, што се добро показало прошле године.

„Покушаћемо поново да привучемо већи број туриста из Словеније, који су се вратили након благог пада у 2008.”, рекао је он и додао да је потребно наставити привлачење туриста из Бугарске, Македоније и Грчке.

Петковић је рекао да је број страних туриста прошле године остао на истом нивоу као и 2008, а да је број ноћења порастао за пет одсто.

„Добар резултат остварен је захваљујући интензивној промоцији у региону и великом догађају као што је Универзијада”, навео је Петковић.

Он је рекао да то значи да ће Србија морати и наредних година да улаже у велике манифестације или већи број малих и средњих манифестација и привлачити туристе и са тржишта којима се до сада Србија није толико бавила, као што је румунско, грчко и турско.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog