Politika

''Напредњаци'' сакупили 710.000 потписа

БЕОГРАД - Српска напредна странке сакупила је досад 710.000 потписа грађана за расписивање ванредних парламентарних избора, изјавио је данас члан правног савјета странке Марко Ђурић.


"Бројка од 710.000 потписа говори да је влада доживјела потпуно политичко банкротство. Број прикупљених потписа није порука нама већ властима да доживљавају дубоку кризу легитимитета", рекао је Ђурић.

Он је на конференцији за новинаре нагласио да се пред властима у Србији налазе два пута.

Први пут је, по Ђурићу, да распишу ванредне парламентарне изборе, а други да наставе са игнорисањем друштвене стварности, што ће и државу и њих одвести у даље политичко банкротство.

Члан савјета Никола Селаковић рекао је да ће напредњаци убрзо досећи број од милион потписа и оцијенио да власт неће моћи да игнорише вољу више од милион грађана Србије.

Он је најавио да ће у понедељак СНС и Нова Србија у Кнез Михаиловој улици одржати заједничку акцију прикупљања потписа, којој ће присуствовати лидери обеју странака.

"Апелујем на представнике режима да им не падне на памет да на овакав догађају шаљу своје батинаше и подгријавају ситуацију каква је била послије напада на Велимира Илића", рекао је Селаковић.

На конференцији је речено да се на догађају у Кнез Михаиловој улици очекују и представници Демократске странке Србије, који су најавили своје присуство.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog