Društvo

Зајечар: Евакуација због поплава

ЗАЈЕЧАР – Градоначелник Зајечара Бошко Ничић изјавио је да је ситуација у неколико насеља у Зајечару послије незапамћених поплава критична и од сусједних општина затражио помоћ.


Водостај ријеке Бели Тимок достигао је код Зајечара највећи ниво од 370 центиметара и поплављено је око 250 кућа. „Плашим се да ово није крај несреће и да нам предстоји опасност када се на ушћу споје Бели Тимок и Црни Тимок. У том случају, велика опасност пријети селу Вржогрнац”, рекао је Ничић.

Ничић је од суседних општина затражио помоћ у набавци чамаца, како би се склонили људи и имовина.

Најугроженије је насеље Изворски пут, одакле је евакуисано 110 људи и гдје је пут непроходан за саобраћај.

У прекиду је и жељезнички саобраћај од Зајечара ка Нишу.

Током поподнева уз помоћ механизације пресјецају се путеви како би се одлио набујали Тимок.

Ничић је изразио наду да ће најављено захлађење и пад температуре испод нула степени Целзијуса током ноћи зауставити даље отапање снијега.

Он је рекао да је за све угрожене становнике који су евакуисани обезбијеђен хотелски смјештај, као и смјештај у хали Спортског центра.

Угрожено подручје и специјалне тимове за спасавање у случају поплава Сектора за ванредне ситуације, током поподнева обишао је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Дачић је констатовао да велики дио Белог Тимока нема уређен ток, што знатно отежава спасавање.

Ватрогасци су послије подне из насеља Вишњар евакуисали најугроженија домаћинства, а због пробијања постављених насипа поплављена су још два насеља, као и двије градске лице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog