Svijet

Јанукович већ предлаже Јулијине насљеднике

КИЈЕВ – Новоизабрани предсједник Украјине Виктор Јанукович саопштио је имена тројице кандидата за премијерску функцију, рекавши да ускоро очекује формирање нове коалиције која ће замијенити садашњу владу изборне ривалке Јулије Тимошенко, преноси украјинска телевизија.


Јанукович је као кандидате за новог премијера Украјине навео бизнисмена Сергеја Тигипка, бившег министра спољних послова те земље Арсенија Јацењука и некадашњег министра финансија Миколу Азарова.

„Данас можемо рећи да се у преговорима помињу три имена. То су Тигипко, Јацењук и Азаров”, рекао је Јанукович у интервјуу украјинској телевизији.

Јануковичу је неопходна подршка других партија у парламенту да би оформио већинску коалицију и то би могао да буде један од разлога због којих је једино Микола Азаров кандидат из редова Јануковичеве партије.

Педесетогодишњи Тигипко и 35-годишњи Јацењук представили су се као прагматични политички актери који би требало да извуку Украјину из дубоке економске кризе. Шездесеттрогодишњи Азаров је проруски политичар и нагиње већој државној регулативи економије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog