Politika

Нова искључења у СДС

БРАТУНАЦ- Милоја Јовановић, бивши члан Главног одбора СДС, тврди да је разлог за његово искључење било његово присуство сједници Основача СДС и писмена подршка да се некадашњи предсједник Драган Калинић врати у Главни одбор СДС.


 

Јовановића је је из странке синоћ скључио Општински одбор Српске демократске странке Братунац.

"Да иронија буде већа, из странке су ме искључили људи које сам подржавао да се након укидања забране бављења политичким радом врате у странку. Они су мене искључили из своје странке, а мене нико неће истјерати из Српске демократске странке у коју сам се учланио са 19 година и за чије оснивање сам 19. августа 1990. понио барјак слободе", нагласио је Јовановић.

Јовановић је устврдио да сједница Општинског одбора СДС Братунац на којој је искључен из странке, није у складу са Пословником о раду СДС, а самим тим је и нелегитимна.

"Према Пословнику о раду, на седам дана прије сједнице треба упутити писмени позив или, уколико су неке хитне ствари на дневном реду, писмени позив упућује се члановима Општинског одбора са назначеним дневним редом. То није урађено, а дневни ред је био написан на самој сједници", објаснио је Јовановић.

Јовановић је нагласио да је прва тачка дневног реда била унутарстраначки проблеми у оквиру које је и избачен из странке.

Он је додао да га је о одржавању сједнице Општинског одбора СДС Братунац телефоном у суботу увече око 19.30 обавијестио технички секретар који уопште није изабран на састанцима органа странке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog