Sport

Милер коначно златан на олимпијади

Амерички скијаш Боди Милер осојио је златну медаљу у суперкомбинацији на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу, остваривши укупни резултат од два минута, 44 секунде и 92 стотинке.


Сребро је припало Хрвату Ивици Костелићу са заостатком од 33 стотинке, а бронза Швајацарцу Силвану Цурбригену који је у циљу остварио резултат од 2:45,32 минута.

Милер је до пете медаље, а првог олимпијског злата у каријери, стигао захваљујући најбржој вожњи у слалому, а послије седме позиције у спусту.

Водећи послије првог дијела суперкомбинације, актуелни олимпијски побједник у супервелеслалому Норвежанин Аксел Лунд Свиндал, агресивно је кренуо са старта, али је у брзини направио грешку у другом, стрмијем дијелу стазе, промашио капију и остао без пласмана.

И руски бијатлонац Јевгениј Устјугов попео се на највиши степеник победничког постоља. У масовном старту на 15 километара, остварио је вријеме 35 минута, 35 секунди и седам стотинки.

Сребро је припало Французу Мартину Фуркаду са заостатком од 10,5 секунди, а бронза Чеху Паволу Хурајту који је заостао 16,6 секунди иза победника.

Швајцарац Михаел Шмид окитио се најсјајнијим одличјем у ски кросу, дисциплини која се у Ванкуверу први пут појављује на ЗОИ.

Шмид, који је и тренутни лидер у Свјетском купу, до злата је стигао пошто је у великом финалу био бољи од Андреаса Мата из Аустрије.

Треће мјесто и бронзану медаљу освојио је Норвежанин Едун Гренволд, док је домаћи фаворит Крис дел Боско једини учесник финала који је остао без одличја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog