Politika

Како то ради опозиција у Србији

У Србији је опозиција по ко зна који пут одлучила да изађе на улице. Сматрају да 700.000 потписа за ванредне изборе, озбиљно нарушава легитимитет власти.


Лидери СНС и НС Томислав Николић и Велимир Илић и потпредсједник ДСС Ненад Поповић поручили су са скупа да су те три странке јединствене у захтјеву за расписивањем ванредних парламентих избора.

Николић је на скупу, који су те странке организовале у циљу подршке акцији прикупљања потписа за расписивање избора, истакао да су СНС, НС и ДСС заједнички у тој акцији, оцјењујући да ће сутра на тој линији бити и друге странке у Србији.

Он је навео да је до сада сакупљено скоро милион потписа. "Окупили смо се данас против криминала, корупције, беде и безнађа. Окупили смо се на месту где су напали Велимира Илића да кажемо да у Србији више нико никога не сме да удари и понижава", истакао је Николић.

Према његовим ријечима, влада нема чиме да се похвали и нема решење за нагомилане проблеме у држави.

"Србија је земља која би требало прво себе изнутра да учврсти да би могла да говори о чланству у ЕУ, о сарадњи са Русијом и целим светом. Србија је земља у којој би на власти требао да буде онај који је по вољи народа, а ова влада то више није", рекао је Николић и додао да ће народњаци и напредњаци наставити акцију прикупљања потписа све док њихов број не буде толико велики да "запањи" власт.

Николић је истакао да је борба три странке потпуно демократска и да мора да уроди плодом и додао да "после победе те опције" у њој неће бити места за свађе, поделе и сујете.

"Све то морамо да остваримо пред вратима и у просторије у којима се одлучује о судбини народа уђемо чисти и мирни. Убеђен сам у то да наше три странке чврсто и јако наступају и иду овим путем", истакао је Николић.

Веља Илић овај пут прошао без батина

Илић је, на питање новинара о стварању предизборне коалиције, казао да ће се о томе разговарати, а да је најбитније да се сада народ уједини у захтјеву за расписивањем избора.

Лидер НС је објаснио да ће те странке када буде дошло до избора "видети шта им је најбољи интерес", наводећи да су сада чврсто заједно, јер их је на то народ натерао.

Поповић је, на питање зашто скупу није присуствовао лидер ДСС Војислав Коштуница, рекао да га је он као потпредсједника странке одредио да присуствује скупу, додајући да су избори једино рјешење за излазак из "дубоке политичке и економске кризе".

Поповић је казао да су се данас окупили да подрже Илића, да осуде напад на њега и да затраже да хитно буде пронађен наручилац тог напада.

Скупу у центру Београда, на мјесту гдје је почетком фебруара нападнут Илић, окупило се више стотина симпатизера три странке, који су носили страначке заставе и истовремено на штандовима потписивали петицију за расписивање избора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog