Društvo

Краџићевим савјетницима 25 евра по сату

ХАГ – Предсједник Хашког суда Патрик Робинскон дјелимично је усвојио захтјев Радована Караџића за финансирање његове одбране и наложио Секретаријату тог суда да до почетка суђења плаћа осам чланова његовог тима, а пет по почетку суђења.


Чланови Караџићевог тима за припрему одбране биће плаћани за 1.200 сати мјесечног рада до почетка суђења и 750 током суђења, наведено је у Робинсоновој одлуци.

Сходно правилима Трибунала, цијена њиховог рада требало би да износи 25 евра по сату, односно 3.000 евра мјесечно до почетка и 1.850 евра по почетку суђења.

Ранијим одлукама суда, Караџићу је било одобрено финансирање два члана тима, правног савјетника, америчког адвоката Питера Робинсона и Миливоја Иванишевића, као савјетника за стручни дио одбране са по 25 евра по сату, мјесечно.

Поред тога, Караџићевом постављеном браниоцу Ричарду Харвију, који ће се укључити у процес уколико бивши предсједник РС буде опструисао суђење, Робинсон је одредио накнаду од 71 евро по сату током суђења.

Караџић се од оптужби хашког тужилаштва за геноцид и ратне злочине током рата у Босни и Херцеговини брани сам, уз помоћ правног и стручног тима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog