Republika Srpska

Без гаранција за црногорски ауто пут

ПОДГОРИЦА – Премијери Хрватске и Црне Горе Јадранка Косор и Мило Ђукановић саопштили су данас да хрватски конзорцијум још није обезбиједио финансијске гаранције за изградњу ауто-пута од Бара до границе са Србијом.


Они су, међутим, најавили да су њихове владе спремне да контактирају међународне финансијске институције и укажу на заједнички интерес градње тог пута.

Косор и Ђукановић након данашњег разговора нису могли да одговоре директно на питање да ли ће хрватски конзорцијум, предвођен сплитским „Конструктором” добити посао за градњу 170 километара дугог пута, јер није затворена финансијска конструкција.

„Све што будемо могли дати у подршци и охрабрењу финансијским институцијама, ми ћемо учинити”, казала је Косор новинарима у Подгорици и оцијенила да је ријеч о „изузетно вриједном послу за који би влада Хрватске вољела да се реализује”.

Она је, међутим поновила да је реч о приватној компанији и да због тога Влада Хрватске не може да јој да гаранције.

Хрватски конзорцијум је прворангирани на тендеру за градњу ауто пута Бар-Бољаре али ни након продужења рока од два мјесеца он није обезбиједио финансијске гаранције и испунио услове предвиђене тенедером.

Црногорска влада је због тога поново продужила рок до краја фебруара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog