Republika Srpska

Ђелић: ИКЕА долази у Србију догодине

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић изјавио је данас да би шведска компанија Икеа наредне године могла да отвори свој први трговински центар у Београду.


Ђелић је након разговора са министарком трговине Шведске Евом Бјорлинг у Београду казао да је разматран "статус инвестиција Икее" и да се може рећи "да тај пројекат иде у добром правцу".

"Надамо се да ће и са њихове и са наше стране постојати доза такве активности да следеће године будемо у стању да отворимо нови трговински концепт који ће бити јединствен по величини и садржају у југоисточној Европи", рекао је Ђелић.

Како је истакао, "одређена је парцела од обостраног интереса, коју тренутно употребљава Институт за сточарство, а која се налази преко пута аеродрома 'Никола Тесла'".

"Теку правне радње које ће омогућити да Република буде корисник те парцеле", рекао је Ђелић додавши да она "може бити од интереса да Икеа 2011. године отвори центар са седам својих партнера".

"Влада Србије и Град Београд урадиће све да Икеа први центар на Балкану отвори у Београду, а потом и у другим градовима Србије", истакао је Ђелић наводећи да је та компанија свјетски бренд и "један од симбола односа између Шведске и Србије".

Потпредсједник Владе Србије је казао да "Икеа не тражи специфичне привилегије, нити смо ми у позицији да дамо специфичне привилегије", истакавши да ће се поштовати све законске процедуре око обезбјеђивања земљишта за изградњу центра.

"Очекују нас тешки преговори", рекао је он, али је изразио очекивање да ће Икеа брзо доћи у Србију.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog