Svijet

Медведев: Савремена војска и флота су стратешки циљ Русије

МОСКВА – Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да је стратешки циљ Русије формирање савремених оружаних снага земље, које су у стању да се супротставе свакој агресији.


„Наш стратешки циљ је формирање ефикасне војске и флоте, који су адекватни нивоу савремених пријетњи, способни да се супротставе сваком нивоу агресије и да буду стварни фактор осигурања међународне стабилности”, рекао је Медведев на свечаности посвећеној Дану заштитника отаџбине.

Руски предсједник је рекао да предстоји задатак да се војска и флота ојачају најновијим наоружањем.

„Нешто смо успјели већ да урадимо, али то је главни задатак у најскоријој перспективи”, рекао је Медведев, пренео је Итар-Тасс.

Говорећи на свечаности посвећеној сутрашњем празнику, предсједник Русије је подсјетио да се ове године обиљежава 65. годишњица побједе у Другом свјетском рату.

„Побједа у Великом отаџбинском рату је догађај планетарних размјера. Али тај велики празник за сваког нашег човјека испуњен је личним осјећањима - љубављу и признања према нашим очевима и дједовима. Јер је рат, у суштини, дотакао практично сваку нашу породицу”, рекао је Медведев.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog