Politika

Инглиш посјетио Чавића

Два огромна ''шевролета'' која су уз пратњу полиције и још неких служби данас јездили Бањом Луком су знак да је у граду гостовао амерички амбасадор Чарлс Инглиш.


Након посјете предсједнику Републике Српске, Рајку Кузмановићу и Агенцији за идентификационе документе, Инглиш је у 17.30 свратио у просторије Демократске партије гдје је разговарао са Драганом Чавићем.

''Како је Инглиш?'',  упитао је неко од новинара предсједника ДП, јер је амерички амбасадор веома брзо напустио мјесто састанка, без обраћања новинарима.

''И сутра је овдје, па ће вјероватно некоме рећи'', одговорио је Чавић, прецизирајући да не зна ни с ким се данас састајао, а ни с ким ће се састати сутра.

Према ријечима предсједника ДП, њихов разговор је у био свјетлу предстојеће сједнице Савјета за имплементацију мира, а ово је један од уобичајених обилазака Републике Српске од стране америчког амбасадора, ради стварања опште слике о политичким догађајима

Чавић је рекао да је у име ДП и у своје лично име пренио Инглишу ставове о референдуму, тј. о могућности одржавања референдума о било ком питању.

''Поновио сам став који је познат јавности, а то је да ми нисмо подржали референдум у Народној скупштини'', нагласио је Чавић понављајући да је референдум дио политичке тактике СНСД, који жели да у овој изборној години, као и 2008. и 2006. године, циљајући на емоције српских гласача, скрене пажњу са социјално економских питања,  затварања фабрика,  отпуштања са посла, немоћи Фонда ПИО да сервисира потребе пензионера, као и са чињенице да ће 46,5 одсто буџета планираног за ову годину отићи на плате администрације.

 ''Наравно чуо сам од стране господина амбасадора став који је већ довољно познат, а то је да они питање референдума сматрају врло озбиљним играњем са ватром, на које у сваком случају неће остати нијеми'', додао је Чавић, говорећи о размишљањима свог саговорника о референдуму.

Предсједник ДП је потврдио да је било разговора и самој партији и ономе што је њена политичка платформа и програмски принципи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog