Svijet

Нови земљотрес на Хаитију

ВАШИНГТОН – Земљотрес јачине 4,7 степени Рихтерове скале поново је затресао Хаити, саопштио је Амерички институт за геофизику.


Блажи потрес регистрован је у 1.26 часова по локалном времену, са епицентром на 33 километара западно-југозападно од престонице Порт-о-Пренса на дубини од 10 километара, пренијела је агенција Ројтерс.

Британска агенција подсјећа да је и јуче земљотрес сличне јачине погодио Хаити са епицентром на 35 километара западно од Порт-о-Пренса.

За сада нема извјештаја о евентуалној материјалној штети, нити о повријеђенима.

У разорном земљотресу који је погодио Хаити 12. јануара погинуло је више од 217.000 људи. У Порт-о-Пренсу је у тренутку земљотреса живјела трећина од укупно девет милиона становника Хаитија. Од силине потреса срушило се око 250.000 кућа и 30.000 пословних и трговинских објеката. Власти сматрају да под рушевинама има још много тијела. Мјештани су данима послије потреса извлачили из рушевина тијела и слагали их на улицама, одакле их је преузимала државна агенција задужена за сахрањивање у масовним гробницама у Титанијену, сјеверно од главног града.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog