Društvo

Сарајево: Сутра конференција ''Западни Балкан 2020.''

САРАЈЕВО - Дводневна регионална конференција под називом "Западни Балкан у 2020. - превазилажење економске кризе и развијање конкурентних привреда" биће отворена сутра у Сарајеву, у организацији Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ).


Овим скупом, који организује Секретаријат Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ), биће обиљежена двогодишњица рада те организације.

На међународној конференцији ће се сагледати утицај свјетске економске кризе на земље Западног Балкана, процијенити различите предузете стратешке активности и испитати начини на које ојачати дугорочну конкурентност земаља из региона, саопштили су организатори.

Кључно питање за Југоисточну Европу је њена способност да изради и спроведе одговарајуће стратешке мјере и на најбољи начин искористи расположива средства како би изашла из кризе и, дугорочно гледано, остварила стабилан економски развој.

Очекивани резултати конференције требало би да утичи на стратешке дебате у појединим земљама, на регионалном нивоу и са међународним организацијама и предложи одређене теме за програм рада Савјета и других регионалних организација и иницијатива.

Конференцију ће отворити Хидо Бишчевић, генерални секретар РЦЦ, а учествоваће високи званичници задужени за стратешко планирање и стручњаци из академских кругова Западног Балкана, Европске комисије и међународних финансијских институција.

Из Србије су најављени гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић и шеф Канцеларије Владе Србије за европске интеграцијеи Милица Делевић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog