Politika

Радамновић очекује помоћ сусједа на путу ка ЕУ

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Небојша Радмановић изјавио је да очекује помоћ сусједа на путу БиХ ка Европској унији.


Он је у истакао да "очекује ново поглавље у успостављању бољих односа БиХ и Србије након именовања амбасадора БИХ у Београду", а од новог предсједника Хрватске Иве Јосиповића "толеранцију, али и конкретну помоћ БиХ на путу ка ЕУ".

"Када је у питању БиХ, чини ми се да смо показали добру вољу према свим сусједима", рекао је Радмановић и додао да "неке промјене у региону иначе показују да сви схватају неопходност рјешавања питања".

Радмановић је рекао да се отворена питања не могу ријешити одједном, наводећи да се већ 15 година рјешава питање границе са Хрватском и да се тај проблем неће "ни сада ријешити преко ноћи".

"Али, ако рјешавамо једно по једно отворено питање, ако она не стоје у ладици, онда стално напредујемо. И надам се да ће тако бити и са Србијом", рекао је Радмановић.

Он је додао да од новог хрватског предсједника очекује "толеранцију, разумијевање, солидарност" и да прве Јосиповићеве изјаве "показују да он јесте такав".

Радмановић од Јосиповића очекује да вербално не напада БиХ, како је то чинио његов претходник, Стјепан Месић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog