Politika

Јосиповић: Сусрет са Тадићем у догледно вријеме

ЗАГРЕБ – Хрватски предсједник Иво Јосиповић изјавио је да очекује да ће се са предсједником Србије Борисом Тадићем састати „у догледно вријеме, кад буду створени услови”.


Јосиповић је, послије разговора са Групом пријатељства Скупштине Србије са Хрватском, рекао да није било конкретних договора о састанку с Тадићем, али да је истакнута потреба да се два предсједника састану.

Он је нагласио да долазак српске делегације у Загреб и разговори с хрватским посланицима представљају позитиван тренд у односу на све оно што је било супротно у протеклим мјесецима.

„Вјерујем да је то почетак будуће конструктивне сарадње двеју земаља”, рекао је хрватски предсједник.

Ова генерација политичара с хрватске и српске стране нема право да остави проблеме наредној генерацији и мора да их ријеши”, рекао је Јосиповић, додајући да се та питања односе на права људи, границу и на судбине људи везаних за рат.

Шеф скупштинске групе пријатељства Јанко Веселиновић зажелио је Јосиповићу успјешан рад и захвалио што је регионалну сарадњу уврстио међу приоритете своје спољне политике.

Он је рекао да очекује да ће двије државе сарађивати ради рјешавања проблема обичних грађана, који се тичу налажења несталих, повратка избјеглица, враћања културног блага, као и питања границе, и да ће та сарадња бити успјешна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog