Društvo

Забуна због фискалног рачуна у апотекама

 БАЊА ЛУКА - Осигурана лица приликом подизања лијека на рецепт у апотеци треба да плате само износ који је на фискалном рачуну означен као „готовина“, а не износ означен као „укупно за уплату“, стоји у данашњем саопштењу Фонда здравственог осигурања Републике Српске .


Фонду здравственог осигурања РС се више осигураника обратило са захтјевом да им се објасни који износ са фискалног рачуна којег добију у апотекама треба да плате, наводи се у саопштењу и додаје да је захтјев осигураника оправдан с обзиром на то да садржај фискалног рачуна може да доведе до забуне, грешке, али и намјерног наплаћивања већег износа партиципације или разлике у цијени лијека.

        „ Фонд здравственог осигурања ће ускоро за осигурана лица одштампати и информативни летак са упутством у вези са плаћањем рачуна у апотекама“, напомиње се у саопштењу.
        
        На фискалном рачуну, којег осигураници добију приликом подизања лијекова на рецепт у апотекама, је назначен укупан износ који би требало да наплати апотека, с тим да су посебно означени износ који вирманом плаћа Фонд за такозвану фармацеутску услугу и износ који плаћа осигураник готовином.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog