Sport

Звездин рад на тему: Губљење добијене утакмице

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезда поражени су од турске екипе Турк Телеком у четвртом колу друге фазе Еврокупа резултатом 78:76 (26:13, 8:29, 20:22, 24:12).


“Црвено-бели“ су катастрофално одиграли прву четвртину у којој је доминирао Дејмонд Малет са четири тројке. Ипак у другој дионици је услиједио велики преокрет и Звезда је на одмор отишла са +8. Током треће четвртине домаћи тим одржава предност од десетак поена. У последњих 10 минута је стао Звездин напад, турски тим је успио да се врати у игру и слави послије пенал завршнице.

Звезда је добро отворила утакмицу, кошевима Радивојевића и Стевића повела са 6:0. Међутим турски тим је брзо преокренуо, и захваљујући тројкама Малета серијом од 10:0 повео са 10:6. И наставку првог периода игре Дејмонд Малет је наставио да погађа тројке, Звезда је била неорганизована у нападу и послије седам минута игре гости су водила са чак 20:8.

Штимац смањује на 20:10, у следећем нападу “црвено-белима“ није признат регуларан кош јер је лопта била у силазној у путањи послије полагања Виденова. Бјелица на другој страни изнервиран оваковом судијском одлуком добија неспортску личну грешку. Занимљиво је да је турски тим први фаул на мечу направио тек 6 секунди пре истеке прве четвртине.

Виденов првом тројком на мечу отвара другу четвртину, али на другој страни Малет постиже своју пету тројку. У том тренутку креће Звездина серија, кошевима Штимца, Тејлора и Бјелице и серијом 14:0 Звезда поново води, 30:29.

Звездина серија се није ту завршлиа, турски тим постиже тројку, али онда на другој страни тројке постижу Виденов и Тејлор, а послије успјешно реализоване контре Недовића “црвено-бели“ воде са 40:32. До краја полувремена погађају Бешок и Бјелица па се на одмор одлази са резултатом 42:34 за тим Александра Трифуновића.

Послије првих 20 минута игре Звезда је имала један скок више (20:19), али је однос у асистеницијама и украденим лоптама био 9:5 у корист Звезде. Најефикаснији у домаћем тиму је био Виденов (3/4 за 3), Тејлор и Бјелица постиглу су по 7 поена.

Кошаркаши Црвене звезде настављају са добром игром и у трећој дионици. Послије закуцавања Тејлора Звезда води са 56:40 средином треће четвртине.

“Црвено-бели“ играју пресинг у одбрани којим успјевају да поремете напад Турк телекома. У трећој четвртине госте је у игри одржавао Дадли својим кошевима. Последње поене у овом дијелу игре постиже вечерас одлични Оливер Стевић за предност Звезда 64:54 пред последњи период игре.

У последњој четвртини кошаркаши Звезде су почели да греше у нападу и играју неорганизовано. После тројке Виденова Звезда је водила са 71:59, али онда креће серија гостију. Вилсон и Јарангум погађају тројке, а Бјелица постиже своје прве поене у другом полувремену постиже после асистеницје Виденова за предност домаћег тима од +4, 73:69.

Вилсон промашује два слободна бацања, али Виднов промашује тројку. Ипак на минут до краја меча Звезда је имала напад и два поена предности, али је капитен Вук Радивојевић лоше организовао напад, и кошаркаши у “црвено-белом“ нису успјели да упуте шут ка кошу за 24 секунде.

На другој страни Вилсон погађа одлучујућу тројку за велики преокрет и вођство свог тима, 74:73. До краја сусрета Малет је успјешно релаизовао сва четири слободна бацања за свој тим.

Ово је кошаркашима Црвене звезде први пораз у другој фази Еврокупа, док је Турк телеком забиљежио прву побједу. Послије побједе чешког Нимбурком над Гран Канаријом (79:71), Црвеној звезди је потребна побједа над Нимбурком у Пиониру са било којом разликом, и пораз од Гран Канарије са мање од 30 поена разлике.

Екипе Турк Телекома и Нимбурка су се послије побједа у овом колу укључиле у борбу за пролаз у четвртфинале Еврокупа.

 

Црвена звезда: Кешељ, Кикановић 2, Радосављевић, Рондовић, Тејлор 16 (6 скокова), Недовић 2, Стевић 18 (9/10 за 2. 8 скокова, индекс 33), Радивојевић 4, Виденов 16, Штимац 9 (6 скокова), Бјелица 9.

Турк Телеком: Ланг 10 (6 скокова), Ердоган, Вилсон 15 (8 скокова), Јарангум 8, Ашик 2, Бешок 2, Шентурк 4, Дадли 12, Сонкол, Малет 25 (7/11 за 3, 4/4 за 1. 4 асистенције).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog