Sport

Барса неријешено, Бордо славио

Фудбалери Штутгарта и Барселоне одиграли су у Њемачкој неријешено, 1:1, у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, док је другој утакмици осмине финала одиграној у уторак француски Бордо је побиједио Олимпијакос у Пиреју са 1:0.


 

На дуелу Штутгарт – Барселона домаћи тим је повео у 25. минуту голом Бразилца Какауа, а важан гол у гостима за првака Европе пред реванш дао је Златан Ибрахимовић у седмом минуту другог дијела. На утакмици у Пиреју једини гол пао је у самом финишу првог полувремена, а стрелац за Бордо био је Цијани.

Реванш мечеви на програму су за три недеље.

Штутгарт - Барселона 1:1

Прва четвртина утакмице на ’Мерцедес- Бенц арени’ протекла је у отвореној игри оба тима, иако је Барса у том периоду била доминантна што се посједа лопте тиче (70-30). Каталонци су играли своју стандардну пас игру, али нису могли да пробију последњу линију домаћина, па су углавном кружили око шеснаестерца.

Са друге стране, сваки Штутгартов напад био је веома опасан, а прије постигнутог гола Какау је у 12. минуту имао веома добру прилику за гол. Феноменални Бразилац, који је током викенда постигао четири гола против Келна, био је кобан и по првака Европе пошто је у 24. минуту искористио одличан центаршут са десне стране, скочио је више од Пујола и савладао је Валдеса.

Након водећег гола Штутгарта меч је добио још више на темпу, и право је чудо како је након 45 минута било само 1:0 за домаћина. Какау је наставио да пријети из свих позиција, а добре шансе имао је у 28. и 30. минуту. Најбољу шансу у првом дијелу је ипак имала Барса, пошто је у 40. минуту лопта након ударца Леа Месија и одбране Лемана одскакутала до стативе.

Њемачки тим се током првих 45 минута доста истрошио и психички и физички, и почетком другог дијела био је очекиван мали пад у игри домаћина. Барса је други дио почела одлучна да постигне гол у гостима, и то им је успјело већ у 52. минуту.

Ђерард Пике је одлично главом спустио лопту у казненом простору за Златана Ибрахимовића, први покушај Швеђанина са петерца Леман је одбранио, али лопта се поново одбила до бившег нападача Интера који овога пута није погријешио за 1:1.

У преоталом дијелу утракмице обе екипе имале су прилике да постигну гол, а у центру пажње поново ће бити судија који је у 69. минуту чини се пропустио да досуди пенал за Барсу и црвени картон Молинару који је руком на гол линији спријечио покушај Ибрахимовића.

На крају је остало 1:1, резултат који арантује занимљив реванш на ’Камп Ноу’.

Олимпијакос - Бордо 0:1

Олимпијакос је био бољи тим од Бордоа у првом полувремену утакмице у Пиреју. Ипак, атински ’црвено-бијели’ током првог периода нису искористили неколико полуприлика, и за то су кажњени у најгорем тренутку – у другом минуту надокнаде времена.

Прије водећег гола Француза Олимпијакос је имао шансе преко Мелберга и Торосидиса, али мрежа Карасоа је остала нетакнута. У самом финишу првог полувремена Ломана Луа-Луа направио је непотребно један прекршај, Гуркуф је одлично извео прекид, а најбоље се снашао Цијани и Бордо је водио на полувремену.

На старту другог дела Бордо је у два наврата запретио после одличних акција Гуркуфа, а најбољу прилику на мечу пропустио је Мареска у 57. минуту када је лоше одреаговао на одличан центаршут Раула Брава.

Послије те прилике услиједио је период мирније игре, а у последњих десет минута Олимпијакос је имао још три прилике за гол. Прво је Луа-Луа загријао дланове голмана Карасоа у 83. минуту, четири минута касније голман Бордоа је поново био успјешнији од нападача из Конга. Минут прије краја чувар мреже Бордоа напокон је савладан, али је ударац Мареске послије корнера ипак заустављен на гол линији.

Екипа Лорана Блана је тако забиљежила веома важан тријумф у гостима и близу је пласмана у четвртфинале.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog