Politika

Словенци најавили: Састају се Тадић и Сејдиу

ЉУБЉАНА – Шеф дипломатије Словеније Самуел Жбогар најавио је могућност сусрета предсједника Србије Бориса Тадића и самопроглашене државе Косово Фатмира Сејдиуа на састанку представника ЕУ и лидера западног Балкана, у марту.


 

Словеначка државна агенција пренијела је раније да ће 20. марта на Брду код Крања бити одржана конференција о Западном Балкану, на којој се очекује присуство лидера свих земаља овог региона, први пут после 18 година.

Пахор је у једној од ранијих изјава оцијенио да ће ова конференција „бити преломна из више аспеката” и да је њен циљ да се „нађу рјешења за отворена питања у западнобалканском региону”.

Словеначки премијер је навео да ће на конференцију бити позван и Сејдију који ће, према његовим ријечима, бити „заступљен на примерен начин”, а говорећи о питању стабилности региона он је посебно истакао „конструктивну улогу” Тадића.

Иницијативу за ову конференцију дали су премијери Словеније и Хрватске, Борут Пахор и Јадранка Косор, а међу организаторима скупа су и Савјет Европе и Европска комисија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog