Sport

Хокеј: Канада и Русија у финалу прије финала

ВАНКУВЕР - Репрезентацијама Русије, САД, Шведске и Финске у четвртфиналу Олимпијског турнира за хокејаше у Ванкуверу придружили су се Канада, Словачка, Чешка и Швајцарска.


Најлакши пут до четвртфинала имала је Канада која је декласирала Њемачку са 8:2 (1:0, 3.1, 4:1). У преостала три меча владала је потпуна неизвесност, а о побједнику је одлучивала и срећа.

Словаци су савладали Норвешку са 4:3 (3:1, 0:2, 1:0), голом у последњој трећини утакмице. Чешка је до побједе против Летоније 3:2 (2:0, 0:0, 0:2, 1:0) дошла у продужетку, док је Швајцарска против Бјелорусије 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) пласман у четвртфинале изборила захваљујући бољем изводјењу казнених удараца.

Ако је у баражу имала најлакши посао, Канада ће за пласман у полуфинале имати најтежи, јер ће јој ривал бити Русија.

Швајцарци ће у четвртфиналу играти са Американицма а први меч два тима, игран у групи, завршен је победом екипе САД, 3:1. У осмини финала су након извођења пенала елиминисали Бјелорусију (укупно 3:2). У регуларном делу било је 2:2, после вођства Бјелоруса у првом и Швајцараца у другом периоду игре.

"Мораћемо да одиграмо најбоље што умијемо," рекао је нападач Швајцарске Хнат Доминчели, иначе Канађанин из Едмонтона, “Млади су, гладни и брзи и имају одличног голмана."

Парови

Русија- Канада

САД - Швајцарска

Финска - Чешка

Шведска - Словачка.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog