Sport

Виктор водио, Новак добио

У српском дербију другог кола турнира у Дубаију, у коме су се сатали Новак Ђоковић и Виктор троицки, бољи је био други играч свијета - 3:6, 6:4, послије минута борбе.


Троицки је играо одлично на почетку. Знатно боље је сервирао, "служили" су га сви ударци, нарочито бекхенд. С друге стране, Ђоковић је много гријешио. Као логичан епилог такве расподјеле снага на терену, 35. тенисер са АТП листе добио је први сет.

А онда се, средином другог сета, бранилац титуле у Дубаију се пробудио, почео да игра како зна и преокренуо меч у своју корист.

У претходна два меча (оба добио Новак прошле године), Виктор је освојио укупно осам гемова. А сада, други рекет Србије је после 37 минута повео 6:3. Другим брејком ставио је тачку на први сет, без изгубљеног поена.

Да ће се ситуација промијенити Новак је наговестио у трећем гему другог сета када је стигао до првих брејк лопти. Тада се Виктор "извукао" снажним и прецизним сервисима, али му није било помоћи у седмом гему, па је две године млађи од двојице Београђана повео 4:3.

Касније је Ђоковић искористио пету сет лопту, прву на свој сервис и изједначио - 6:4 (54 минута).

И ту се други носилац није зауставио. Тек тада је додао гас и у трећем сету повео 4:0. То је био почетак краја учешћа Виктора Троицког на турниру у Дубаију у сингл конкуренцији.

После минута игре у трећем сету меч је завршен побједом Новака Ђоковића, који ће и после турнира у Дубаију, без обзира шта уради у наставку такмичења, остати други на АТП листи.

Он је повећао вођство над Троицким у међусобним дуелима на 3:1. Виктор је био бољи у Умагу 2007, а прошле године је Новак два пута лако савладао колегу из Дејвис куп репрезентације, у Београду и Пекингу.

Ђоковић ће се у четвртфиналу састати са победником дуела између петог носиоца Жоа Вилфреда Цонге и Ивана Љубичића.

Француз води 5:2 у међусобним дуелима са Србином. Последњи пут састали су се недавно у Аустралијан опену, и тада је Цонга побиједио.

Новак има знатно бољи скор од Хрвата, добио га је у последња четири меча, а укупан скор је 4:1.

Дуел између Ђоковића и Троицког не би требало да буде једини српски мегдан у Дубаију. Уколико први носиоци у дублу, Ненад Зимоњић и Данијел Нестор прођу у друго коло, намјериће се на Троицког и Јанка Типсаревића.

Наградни фонд турнира из категорије АТП 500 је 1.619.500 долара. Побједнику у синглу припашће 383.000, а најбољем дублу 113.450.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog