Sport

Мурињо надмудрио Анћелотија

Интер је остварио велику побједу над Челзијем на Ђузепе Меаци резултатом 2:1, те ће тако у реваншу на Стамфорд Бриџу имати велику предност.


Интер је повео већ у трећој минути. Аргентински репрезентативац Дијего Милито прво је дриблингом сломио Џона Терија, а онда са 12,13 метара прецизним ударцем матирао гостујућег голмана Петра Чеха за вођство неро-азура.

Најбољу прилику Челзи је имао у 15. минути, када је слободан ударац са више од 20 метара извео Дидије Дрогба, који је топовски шутирао, али је лопта завршила на пречки. Енглески састав је опасно запријетио само двије минуте касније када је Михаел Балак шутирао са велике удаљености, али је Цезар успио укротити лопту.

Челзи је наставио са офанзивом, али Дрогба волејом у 24. минути ипак не погађа мрежу домаћих. Интер је у 33. минути имао сјајну шансу да повећа вођство, али се Семјуел Ето није најбоље снашао приликом сјајног додавања Веслија Снајдера.

Енглески састав је оштећен у посљедњој минути првог полувремена - Флоран Малуда је избио сам пред Чеха, након грешке Хавијера Занетија, а Француза је са леђа срушио Валтер Семјуел, али се судија Гонзалес није огласио, иако је једанаестерац био очигледан.

Челзи је дошао до изједначења већ у петој минути другог полувремена. Бранислав Ивановић одлично је ушао у средину, те потом упослио Саломона Калуа, који постиже изједначујући погодак. Треба рећи да голман Интера Хулио Цезар сноси већи дио кривице за овај гол.

Међутим, егал није дуго трајао. Само четири минуте касније, Интер је поново повео. Са двадесетак метара шутирао је Естебан Камбиасо, али је Ивановић успио блокирати његов шут. Лопта се међутим поново одбија до Аргентинца, који из другог покушаја матира чешког голмана на голу Челзија.

Френк Лампард је имао одличну прилику у 66. минути. Након дуплог паса Ањелке и Дрогбе, лопту је на десетак метара од гола Интера примио Лампард, али се истакао Хулио Цезар. Недуго након тога, голман Челзија Петр Чех морао је повријеђен напустити терен, а умјесто њега је ушао Хиларио.

Челзи је до краја неколико пута опасно запријетио голу Интера, али је мрежа домаћих остала недирнута, понајвише захваљујући сјајном ветерану Лусију, који је зауставио све нападе гостујућих играча.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog