Sport

Јанко скинуо скалп Марију

ДУБАЈИ - Јанко Типсаревић пласирао се у 1/4 финале турнира у Дубаију побједом над четвртим рекетом свијета Ендијем Маријем са 2:1, по сетовима 7:6 (3), 4:6, 6:4.


Типсаревић и Мари одиграли су феноменалан меч који је трајао два и по сата, а српски тенисер је на крају искористио другу меч лопту и тако забиљежио највриједнију побједу у својој каријери.

Типсаревићев противник у четвртфиналу биће Рус Михаил Јужни који је савладао Нијемца Бјорна Фауа.

Јанко је и прије овог меча био познат по доброј игри против фаворизованих тенисера, а прије ове побједе, највриједнији ’скалп’ био му је Енди Родик кога је побиједио на Вимблдону у тренутку када је Американац био шести на свијету.

У мечу против Марија Типсаревић је играо свој најбољи тенис. На старту дуела Мари је покушао да изненади српског тенисера честим изласцима на мрежу, али након што му је Типсаревић одузео сервис, Шкотланђанин се вратио својој игри са основне линије.

Јанко је брејк у првом периоду задржао све до 10. гема када је сервирао за сет. Мари је ипак успио да направи брејк и врати се у први сет, па се ушло у тај-брејк. Типсаревић је у ’додатном гему’ одиграо неколико прелијепих поена и добио је тај дио са 7:3 за стартну предност.

У другом сету игра Типсаревића је очекивано пала, Мари је свој ниво подигаио, а епилог тога био је један брејк Марија коме је то било сасвим довољно да изједначи меч (6:4).

Иако су многи тада очекивали да четврти тенисер свијета потпуно преузме контролу над дуелом, десило се потпуно супротно, и Типсаревић је на старту трећег периода повео са 3:0.

У четвртом гему трећег сета, који је трајао 15-ак минута, Типсаревић је послије неколико феноменалних ’релија’ спасао пет брејк лопти и повео са 4:1. Предност брејка српски тенисер задржао је до деветог гема када је пропустио једну меч лопту и дозволио Марију да врати брејк.

Ипак, у десетом гему Јанко је вратио изгубљено, направио је брејк и забиљежио је трећу побједу у шестом међусобном дуелу са Шкотланђанином

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog