Društvo

Брамерц о суђењу Караџићу

БРИСЕЛ – Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да тужилаштво жели да суђење бившем предсједнику РС Радовану Караџићу буде ваљано и изразио наду да ће у центру расправа бити злочини и жртве а не процедурална питања.


„Желимо да то буде ваљано суђење на којем ће бити признате жртве и поштована права одбране. На Караџићу је да изабере тактику и стратегију”, изјавио је Брамерц у интервјуу.

Говорећи о предстојећем суђењу Караџићу, Брамерц је казао да ће у случају да се оптужени не појави у судници 1. марта, случај преузети адвокат по службеној дужности.

Он је казао да би тужилаштво више волело да је процес почео прије неколико мјесеци, али и додао да не треба заборавити да је Караџић био 13 година у бјекству.

„Многи су мислили да он никада неће бити ухапшен. Суђење ће бити одржано. Да ли почиње три мјесеца раније или касније није најважније. Надам се да ћемо питања процедуре оставити далеко иза нас, а да ће злочини и жртве бити у центру расправа”, рекао је Брамерц.

Тужилац је рекао и да је позвано 407 свједока међу којима су представници међународне заједнице током рата у Босни, војни и медицински стручњаци као и велики број очевидаца и жртава.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog