Sport

Важна побједа Партизана

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана побиједили су синоћ атински Маруси са 79:76 (21:24, 19:21, 18:11, 21:20), у утакмици четвртог кола Групе Е Топ 16 фазе Евролиге, и начинили значајан корак ка пласману у четвртфинале тог такмичења.


Рашић је погодио два бацања за 77:74 на 15-ак секунди до краја, Киз је промашио тројку на другој страни и меч је ријешен.

Најбољи у табору ’црно-белих’ био је Бо Мекејлеб са 20 поена и 4 асистенције, а Лоренс Робертс имао је 14 поена и 9 скокова. Најефикаснији код гостију био је Пелеканос са 19 поена. Партизан сада има скор 3-1, а Маруси има по двије победе и пораза.

Алекс Марић забиљежио је 11 поена и 7 скокова, а код Марусија су још запажени били Кајмакоглу са 14 и Лукас и Киз са по 11 поена.

Обе екипе биле су врло прецизне на почетку и најавиле да ће меч у ’Пиониру’ бити сушта супротност оном из Атине, који је Маруси добио са 57:49.

Гости су били врло расположени у шуту за три поена (8-11), а посебно су се истакли Пелеканос и Кајмакоглу са по три тројке. Добар шут иза линије 6,25м био је основни разлог предности Марусија на полувремену (45:40), али ’црно-бели’ су то донекле надоместили бољим извођењем слободних бацања.

Партизану је за пролаз у најбољих осам екипа старог континента потребна једна побједа, под условом да Маруси до краја не побиједи у оба меча Панатинаикос и Барселону, јер у међусобном скору Маруси има бољу кош разлику.

Партизан иде даље и уколико ниједна од екипа које су играле овај београдски дуел не оствари побједу до краја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog