BuLCyf3sMN8

Svijet

Пукао акваријум у Дубаију

ДУБАЈИ - Чувени акваријум у Дубаију, као и велики дио тржног центра у којем се налази, затворени су због поплаве коју је изазвала пукотина у 76 центиметара дебелом стаклу.


 

Највећи тржни центар на Средњем Истоку, "Dubai Mall", евакуисан је данас због пуцања огромног акваријума са ајкулама који се налази унутар центра.

Званичник цивилне заштите Дубаија објаснио је да "постоји мањи проблем, обична пукотина и да вода цури".

Ради се о познатом акваријуму који одликује највећи тунел за разгледање морског света, дужине 32,8 метара и висине 8,3 метра.

Свједоци кажу да је зона око акваријума блокирана, а златаре, бутици и остале продавнице затворене. На лицу мјеста се налази више екипа цивилне заштите и одржавања из самог центра које покушавају да покупе воду са мермерних подова.

Компанија "Емар", власник објекта, потврдила је да је напукао спој између два стаклена панела. "Цурење не утиче на живи свијет у акваријуму и његову безбједност", пише у изјави званичника компаније у чијем власништву је и недавно отворени, па затворени "Торањ Калифа", највиша грађевина на свијету.

Иначе, ови стаклени панели који праве тунел од 270 степени, дебели су 76 центиметара и могу да издрже чак 10 милиона литара воде. У самом акваријуму, отвореном 2008. године, живи 33.000 морских створења, између осталог, ајкуле и раже.

Са димензијама 51 пута 20 метара један је од највећих у свијету и лоциран је у приземљу, међу радњама са фирмираном гардеробом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog