Sport

ПАО шокирао Вучицу у Риму

ХСВ, Андерлехт, Олимпик Марсеј, ПАО, Атлетико, Фулам и Ливерпул пласирали су се у осмину финала Лиге Европе. ПАО је поново добио Рому са 3:2, Атлетико је голом Форлана избацио Галатасарај, Фулам је одиграо 1:1 у Доњецку и одолио Шахтјору, а Андерлехт је био убједљив против Атлетик Билбаа.


Ливерпул је савладао Униреу и у Румунији, а Олимпик је потврдио тријумф против Копенхагена, два пута по 3:1. ПСВ је побиједио са 3:2 ХСВ, али су Нијемци прошли даље послије побједе 1:0 у првом мечу.

Фантастични ПАО је за пет минута у финишу првог полувремена нокаутирао Рому на Олимпијском стадиону у Риму. Рома је повела поготком Јуна Арнеа Рисеа у 11. минуту и, послије 2:3 у Атини, имала је резултат који је води у осмину финала.

Ипак, у периоду 40-45. минута ’зелени’ из Атине постигли су три гола – Ђибрил Сисе изједначио је из пенала, Нинис је комплетирао преокрет, а Сисе је новим поготком задао Римљанима завршни ударац и одвео ПАО у осмину финала. Де Роси је дао гол у 67. минуту, али је Римљанима било потребно још три поготка, што је ипак било превише. Грчки тим ће за пласман међу најбољих осам играти са побједником двомеча Стандард – Салцбург.

Ливерпул се на кратко играо се нервима својих навијача јер је Униреа, којој је за мало измакао пласман у осмину финала ЛШ, повела у 19. минуту голом Бруна Фернандеша и анулирала гол Н’гога са Енфилда. Ипак, тим Рафе Бенитеса је до полувремена преокренуо преко Маскерана и Бабела, па је други део игре више био формалност, а Џерард је постигао још један гол. Ливерпул чека бољег из окршаја Лил – Фенербахче.

Андерлехт је ’разбио’ Атлетик из Билбаа код куће, а Баскијце је начео ’чудо од детета', 16-годишњи Ромело Лукаку у петом минуту. Предност је дуплирана после ауто-гола Сан Хосеа средином првог полувремена, а све дилеме у вези са проласком даље отклонио је Јухаш у 49. минуту. До краја је Легер ’оверио’ тријумф Андерлехта. Немања Рнић преседео је меч на клупи за резерве домаћег тима. У наредној рунди ривал Белгијанцима је ХСВ, који је у драми елиминисао ПСВ.

ПСВ Ајндховен био је надомак пролаза, а послије првог полувремена све је било идеално за холандски тим. Већ послије два минута и лијепе акције Ола Тојвонен неутралисао је предност Хамбурга из првог меча, а Џуџак је у 43. минуту повисио на 2:0 из слободног ударца, али је лопта ударила Младена Петрића и промијенила правац на путу до мреже.

Хрватски интернационалац искупио се већ на старту другог полувремена, када је послије лоше реакције цјелокупне одбране ПСВ-а лобовао голмана Исаксона. Џуџак, стрелац другог гола, у 57. минуту добија црвени картон јер је одгурнуо судију Дина, али је ПСВ и поред тога био бољи - неколико пута играчи су тражили од судије да досуди једанаестерац након сумњивих ситуација.

Послије искључења Демела тимови су били бројчано изједначени, а у 79. минуту сасвим оправдано је досуђен пенал за Хамбург, који је Троховски претворио у гол. Дани Коверманс је у 90. минуту дао нову наду домаћима, али је ХСВ одолео до краја.

Српски репрезентативац Данко Лазовић одиграо је свих 90 минута за Холанђане.

Атлетико Мадрид је, послије 1:1 у Шпанији, славио у Турској против Галатасараја са 2:1. Повеле су ’јорганџије’ преко Симаа Сабросе, изједначио је Кеита, а Дијего Форлан је у последњим тренуцима меча донео Мадриђанима пролаз даље и двомеч са бољима из дуела Евертон – Спортинг.

Лига Европе, 1/16 финала:

ПСВ – Хамбург 3:2 (0:1)

Тоивонен 2, Џуџак 43, Коверманс 90 - Петрић 46, Троховски (пен.) 79

Андерлехт – Атлетик Билбао 4:0 (1:1)

Лукаку 5, Сан Хосе (ауто-гол) 26, Јухаш 49, Легер 68

Марсеј – Копенхаген 3:1 (3:1)

Бен Арфа 43, Коне 62, 78 - Алмеида 87

Рома – Панатинаикос 2:3 (2:3)

Рисе 11, Де Роси 67 - Сисе 40 (пен.), 45. Нинис 43

Галатасарај – Атлетико Мадрид 1:2 (1:1)

Кеита 66 - Симао 63, Форлан 90

Шахтјор – Фулам 1:1 (1:2)

Жадсон 69 - Хангеланд 33

Униреа Урзићени – Ливерпул 1:3 (0:1)

Фернандеш 19 - Маскерано 30, Бабел 41, Џерард 57

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog