Svijet

САД најављују инвазију на Кандахар

ВАШИНГТОН – Сједињене Америчке Државе планирају да покрену нову војну операцију касније током године како би преузеле контролу над градом Кандахар од талибана, најавио је високи званичник администрације у Вашингтону.


„Уколико је циљ у Авганистану да одбаци талибане ... онда ми мислимо да морамо да дођемо до Кандахара ове године”, рекао је неименовани високи званичник администрације Барака Обаме.

Велика офанзива на Кандахар, други по величини град у Авганистану, који се налази на југу земље услиједила би послије последње војне операције међународних снага на талибанско упориште у Марџаху која је, већ трећу недељу за редом, велики тест за план предсједника Барака Обаме да са додатних 30.000 војника преузме контролу над талибанским упориштима и стави их под контролу авганистанских власти.

„Марџах је тактични увод у свеобухватне операције на Кандахар сити”, казао је високи амерички званичник.

Тај званичник је додао да је војна офанзива на Марџах на југу земље, једна од највећих операције током осам година рата у Авганистану, „поприлично у истом правцу”.

Нато снаге које су покренуле офанзиву на Марџах 13. фебруара, сматрају да ће им требати још неколико недеља да очисте област од талибана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog