Svijet

Пентагон дозволио приступ друштвеним мрежама

ВАШИНГТОН - Припадницима америчке војске и цивилима на служби биће допуштено да користе Твитер, Фејсбук и друге друштвене мреже на интернету преко војних компјутера који нису у систему посебне заштите, саопштио је у суботу Пентагон.


Нова политика је уведена пошто је Министарство одбране седам мjесеци разматрало опасности и корист од дозвољавања коришћења све већих могућности интернета. Агенција АП оцjењује да америчко министарство у основи покушава да ограничи ризик признајући да је интернет моћно оруђе за регрутовање, односе са јавношћу, сарадњу и комункацију војника и њихових породица.

Војни команданти ће, ако из безбједносних разлога буде потребно, моћи да привремено ускрате приступ војној компјутерској мрежи. На војним компјутерима ће и даље бити забрањен приступ порнографским интернет страницама, коцкање или активности повезане са злочинима из мржње.

Замјеник помоћника министра одбране за информациону технологију Дејвид Венергрен рекао је да ће новим мјерама бити омогућен приступ Јутјубу, Мајспејсу и десетини других сајтова којима је Пентагон забранио приступ маја 2007. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog