Politika

Радончић: Грегоријан и ''колонијални менталитет''

БАЊА ЛУКА - Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић је оптужио првог замјеника високог представника, Рафија Грегоријана да је покушао да буде "уредник свих медија, нарочито у Федерацији БиХ, шеф свих полиција, шеф тужилаца, Високог судског и тужилачког савјета, Регулаторне агенције за комуникације". 


Он сматра да је тако нешто Грегоријану омогућила "колонијална свијест" која је присутна код сва три народа у БиХ, као и страх од странаца.

        "Не треба да се бојимо странаца. Треба да будемо јако захвални, поготову САД и ЕУ, јер су они овдје уложили на милијарде евра и долара. Морамо се борити да уђемо у НАТО и европске интеграције", рекао је Радончић.

 Радончић је подсјетио да на трибинама стално говори да Бошњаци морају престати да се понашају онако како су се понашали вијековима, да се морају окренути себи и сами преузети одговорност, а не да стално "највијају" шта ће у неком неспоразуму између Бошњака, Срба и Хрвата рећи "неки Грегоријан".

        Он је поручио да се у политичком животу БиХ мора поштивати туђа изборна воља, односно воља Бошњака, Срба и Хрвата да слободно бирају своје представнике.

        Говорећи о подршци поглавару Исламске заједнице у БиХ Мустафи Церићу, Радончић је рекао да странка на чијем је челу неће "бркати политички пројекат и вјерску заједницу" и да неће од исламске заједнице правити страначку инфраструктуру.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog