Društvo

Неће бити ванредног Сабора СПЦ

НОВИ САД - Епископ бачки Иринеј демантовао је данас писање медија да су епископи Српске православне Цркве тражили сазивање ванредног Сабора, на којем би се расправљало о догађањима у Епархији рашко-призренској.


"Ниједан епископ није званично тражио сазивање ванредног Сабора, али су се практично сви интересовали за развој ситуације, јер је свима стало до мира и љубави, доброг поретка и јединства у нашој Цркви", наводи се у писаној изјави Иринеја.

Епископ Иринеј је рекао да нема разлога да Сабор расправља о ситуацији у Епархији рашко-призренској, прије него што Синод, као прва инстанца за рјешавање размимоилажења, испита расположиве чињенице, допуни их новим, заузме став и потом предочи Сабору СПЦ.

"Неслагања нису никаква новост у историји Цркве и она се превазилазе саборно и саборски, у послушности свих Цркви онда кад она каже последњу реч", подсјетио је епископ Иринеј.

"Ко изабере непослушност и самовољу, изопштиће себе из црквене заједнице, али и из духовне заједнице са преосвећеним владиком Артемијем. Дезинформације и инсинуације, ма од кога потицале, наносе само општу штету", оценио је он.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog