Svijet

Наставља се суђење Берлусконију

МИЛАНО – Судско вијеће суда у Милану одлучило је да настави поступак за корупцију који се води против италијанског премијера Силвија Берлусконија иако је Касациони суд у четвртак поништио пресуду за примање мита британском адвокату Дејвиду Милсу, који је повезан са тим случајем.


 

Милс је првостепено био осуђен на четири и по године затвора због тога што је 1990-их примио 600.000 евра како би лажно свједочио у корист Берлусконија и његове компаније Фининвест у вези са куповином права на америчке филмове.

Адвокати Берлусконија тражили су да суд, пошто је поништена пресуда Милсу, привремено обустави поступак против Берлусконија који се сумњичи да је лично наложио давање 600.000 евра мита Британцу.

Берлусконијев бранилац Николо Гедини изјавио је да је одбрана тражила да се поступак суспендује како би имала времена да проучи пресуду апелационог суда, која ће бити објављена у року од три мјесеца.

Берлускони је јуче такође изјавио да не жели прекид суђења, већ да жели да се процес настави како би могао да докаже да није крив за оптужбе за које се терети.

Следеће засједање суда у Милану у случају Берлускони заказано је за 26. март.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog