Svijet

Медведев: Екстремисти се шире као рак

МОСКВА – У посјети руској републици Кабардино-Балкарија, руски предсједник Дмитриј Медведев је на састанку с представницима локалних власти и безбједносних снага рекао да су међу најбитнијим руским приоритетима стабилизација региона сјеверног Кавказа.


Медведев је том приликом изјавио да се сепаратистички екстремисти шире попут рака на сјеверном Кавказу.

„Главни проблеми су добро познати - преостале групе екстремиста, које се шире као рак, и корупција”, рекао је Медведев додајући да је кључ за рјешење тих проблема побољшанаје социјалних и економских услова, пренела је руска телевизија на енглеском Раша тудеј на својој интернет страници.

Медведев је рекао да ће бити настављена модернизација полицијских снага, посебно на сјевером Кавказу. Руски предсједник је већ овог мјесеца отпустио 17 високих полицијских генерала у настојању да реформише полицијске снаге.

Како преносе руске новинске агенције, Медведев је позвао локалне власти да преузму одговорност за подизање животног стандарда на сјеверном Кавказу.

Руске сјевернокавкаске републике, прије свега Дагестан, Ингушетија и Чеченија захваћене су насиљем, које је проистекло из два рата током 1990-их у Чеченији. Већином се за бомбашке и оружане нападе оптужују исламски екстремисти.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog