Društvo

Газду Језду испоручују Србији?

БЕОГРАД - Холандија би до 15. марта могла Србији да изручи бившег власника пирамидалне штедионице „Југоскандик” Јездимира Васиљевића, изјавио је јуче његов бранилац Драгољуб Ђорђевић.


Он је објаснио да Васиљевић, који је у екстрадиционом притвору, од холандских власти тражи да по хитном поступку ријеше његов захтјев да буде изручен Србији, како би се окончао судски поступак који се против њега води овде преко 15 година због злоупотребе службеног положаја и вишемилионске преваре штедиша "Југоскандика".

Према Ђорђевићу, његов брањеник се одлучио на тај корак и по цијену боравка у српском притвору, јер има намјеру да пред Вишим судом у Београду докаже да случај „Југоскандик”, бар за њега, није ни постојао, да никакав новац није нелегално присвојио, а да су једину корист имали други директори банака, прије свега у Црној Гори.

Министарство правде у Београду затражило је екстрадицију Васиљевића из Холандије 8. априла прошле године, пошто је четири дана раније ухапшен по потерници српског Интерпола.

Холандске власти још нису одлучиле о том захтеву, а Васиљевићев бранилац је подсјетио да он има и држављанство Еквадора и да би Холандија могла да га депортује у ту државу, умјесто да га изручи Србији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog