Politika

Дачић: Ганић је ухапшен па пуштен

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је данас у Митровом Пољу код Врњачке бање да је бивши члан Предсједништва Босне и Херцеговине Ејуп Ганић у петак био ухапшен у Лондону.


„Апсолутно је тачно да је Ејуп Ганић био ухапшен у Лондону, али и да је пуштен после хапшења, и сада чекамо званичне информације из Лондона, после чега ћемо видети шта ћемо предузети даље”, казао је Дачић новинарима.

Министарство унутрашњих послова Србије је почетком 2009. године, по налогу истражног судије, због напада на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву маја 1992. године, расписало потјернице за 19 особа из Босне и Херцеговине, међу којима и за бившим члановима Предсједништва БиХ Ејупом Ганићем и Стјепаном Кљуићем.

Ганић је у петак увече казао да је задржан на аеродрому у Лондону само док је чекао пртљаг и демантовао да је задржан по потјерници из Србије.

Министар сигурности БиХ Садик Ахметовић казао је у петак да то што је Ганић био задржан око један сат у аеродромском Одјељењу за додатне провјере у Лондону, није „ништа озбиљно” и да није „ништа необично за аеродроме”.

Портпарол Министарства спољних послова БиХ Златан Бурзић је рекао у петак да је Ганић накратко задржан на аеродрому, али је убрзо пуштен „захваљујући брзој интервенцији и дипломатским контактима”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog