Sport

Американци демонтирали Финску

ВАНКУВЕР - Американци су у полифиналу олимпијског турнира у хокеју су за само тринаест минута напунили мрежу Финаца, и са 6:1 обезбиједили барем сребро на Играма у Ванкуверу.

Почетак првог полуфиналног меча дјеловао је као игра мачке и мише. "Суоми" су били далеко испод своје репутације, а сан о првом залту, послије двије бронзе (1994. и 1998) и исто толико сребрних медаља (1988. 2006), срушио се већ у првом периоду.

Паклен старт САД најавио је Рајен Мелоун већ у трећем минуту - 1:0. Изгледало је да су се Европљани стабилизовали, али је тек онда услиједио "потоп".

Првог играча више Американци користе преко Зека Парајза у седмом минуту. Исто тако и другог. Овај пут Ерик Џонсон шаље лопту иза леђа голмана Мике Кипрусофа. Играо се девети минут, а на семафору је већ стајало 3:0.

Патрик Кејн постиже свој први гол (4:0), а потпуну немоћ Финци су потврдили у 13. минуту када су примили још два гола за само петнаест секунди.

Мрежу још једном погађа Кејн, а у стријелце се уписао и Пол Штасни. У том тренутку од 11 покушаја ка голу Финске, чак шест је било успјешно.

Задовољни убједљивим резултатом, Американци стају са нападачком игром и углавном рутински одрађује посао до краја.

Играло се пуних 40 минута без поготка, а онда је част Финске спасио Анти Метинен, који је поставио коначних 6:1.

Американци ће у финалу играти против побједника дуела Канада - Словачка.

САД до сада има два злата (1960. и 1980.) и чак седам сребрних медаља.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog