Društvo

Ловачка лажијада у Омарској: Пљуну ме пас

ПРИЈЕДОР - На деветнаестој "Лажијади" у Омарској побиједила је прича о ловачком керу Лисану, који је био толико љут на свог газду да га је пљунуо када је промашио зеца! Мирко Поповић из Омарске код Приједора победник је деветнаесте ''Лажијаде'', манифестације у којој се такмичари надмећу у лагању, односно причању невјероватних ловачких прича.


За овогодишњу манифестацију, која је у суботу навече у организацији Ловачког удружења ''Срндаћ'' из Омарске одржана у овом приједорском мјесту, пријавио се мали број такмичара, па Поповић, којем је припала новчана награда од 500 КМ, није имао јачу конкуренцију у тројици ловаца.

Поповићева прича о керу Лисану, који је био толико љут на њега да га је пљунуо када је промашио зеца, била је најбоља по оцјени трочланог жирија, којег су чинили Никола Богдановић, Драган Лакић и Миленко Лазић.

''Није било сумње ко је најбољи. Показала је то и реакција публике која се од срца насмијала Поповићевој причи'', рекао је предсједник жирија Драган Лакић.

Поповић се надао побједи и ово му је била прва награда на Лажијади, на којој је и раније учествовао.

''Награду од 500 марака коју сам добио вечерас поклонићу супрузи за 8. март'', рекао је Поповић, ако не буде ловачка, након што му је прошлогодишњи побједник Драган Максимовић уручио коверту са наградом.

Предсједник Ловачког удружења ''Срндаћ'' Зоран Прцаћ био је задовољан посјетом на овогодишњој ''Лажијади'', која је окупила око 500 посетилаца.

И ове године ловцима из Омарске стигли су побратими из Ловачког удружења ''Трест'' из Петровца на Млави, који су у госте на ''Лажијади'' довели карневалску групу ''Вилењаци са Млаве''.

Они су извели перформанс под називом ''Све је исто само њега нема''.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog