Društvo

Окончан претрес против Гарићевог убице

ДОБОЈ- Изношењем завршне ријечи одбране и тужилаштва, данас је добојском Окружном суду окончан главни претрес против Рајка Савића (47) из Добоја, који је оптужен да је убио предсједника добојског одбора СДС-а Бранислава Гарића.


 

Након изношења завршних ријечи, предсједница судског вијећа Војка Прешић, заказала је у четвртак 4. марта, у 14.00 часова, изрицање пресуде Рајку Савићу.

Одбрана Рајка Савића базирала је завршну ријеч на тврдњи да је оптужени у неурачунљивом стању извршио убиство. Одбрана тврди да Савић болује од епилептичне болести, која је потврђена одговарајућим љекарским налазима.

Са друге стране, тужилаштво ни у завршној ријечи није одустало од тврдње која је поднесена у оптужници, уз тврдњу судског вјештака неуропсихијатријске струке, да је Савић био у урачунљивом стању када је пуцао у Гарића.

Према оптужници, коју је 5. августа прошле године потврдило добојско Окружно тужилаштво, Савић је убио Гарића 26. априла прошле године у просторијама Општинског одбора СДС-а у Добоју испаљивањем пет метака из пиштоља, усљед чега је Гарић искрварио и преминуо на лицу мјеста.

Рајко Савић је директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog