Politika

Црној Гори не требају ничији савјети

ПОДГОРИЦА - Црногорски министар иностраних послова Милан Роћен изјавио је у понедjељак да Црној Гори нису потребни ничији савjети, а поготову не притисци да треба да ојача сопствене институције за борбу против организованог криминала.


"Нас нико не треба да учи или да тjера. Ми знамо да треба да ојачамо институције и то радимо", рекао је Роћен на сjедници Одбора Скупштине Црне Горе за спољну политику и европске интеграције.

Роћен је, у складу са Пословником о раду парламента, био на "контролном саслушању" у том Одбору, на прijедлог опозиционог Покрета за промјене (ПзП). Посланици су Роћена "саслушавали" о актуелним питањима спољне политике Црне Горе.

Он је рекао да Црна Гора "не гура прст у око" Србији, наводећи да су такве оцjене произвољне и кад је у питању признање независности Косова и у случају Дарка Шарића, осумњиченог за шверц дроге. Према речима Роћена, "случај Шарић" се покушава злоупотрijебити против интереса Црне Горе. Политизација тог случаја и борбе са организованим криминалом, оцijенио је, иде дотле да се то ставља у етнички контекст.

Роћен је казао да изгледа да се идентитет црногорске нације признаје само када треба Црну Гору означити као земљу криминала. "Иде се дотле да је Црногорац једнако криминалац", рекао је Роћен који се заузео за престанак садашње реторике измедју Подгорице и Београда, уз увjерење да ће Црна Гора и Србија бити "још већи пријатељи".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog