Društvo

Медојевић: Ђукановић штитио Шарића

БАЊА ЛУКА - Лидер Покрета за промјене (ПЗП)Небојша Медојевић изјавио је да посједује снажне индиције да је црногорски премијер Мило Ђукановић штитио Дарка Шарића, који се сумњичи да је био шеф криминалне групе која је шверцовала дрогу на Балкану.


"Имамо снажне индиције да је Ђукановић, уствари, штитио Шарића. Полиција и безбједносне агенције су годинама достављале информације тужиоцу о Дарку Шарићу, а тужилац никад није подигао кривичну пријаву против њега. Ђукановић је вршио притисак на тужиоца", навео је Медојевић.

"Зна се да је Шарић овдје имао подршку власти, да је финансирао политичке странке и кампање у Пљевљима", тврди он наводећи да нарастање тог монструма, нарко-картела, није било могуће без подршке полиције, власти и безбједносних структура.

Медојевић наводи и „да је немогуће да је Шарићев нарко-картел нарастао до свјетских размера, а да он у Црној Гори никада није имао ни кривичну пријаву".

Коментаришући тврдње да је Бранислав Мићуновић, послије Ђукановића, најутицајнији човјек у Црној Гори, он је рекао да "постоји релација унутар те криминалне пирамиде", додајући да је то и оцјена тужиоца, који са тужилаштвима других држава прикупља доказе у оквиру истражног поступка.

"Тај поступак треба да утврди да су Ђукановић и Мићуновић дио криминалне организације. Имам тај оптужни захтев и оптужбу коју је тужилац припремио. Нема спора да је Мићуновић утицајан колико и Ђукановићев брат и Дарко Шарић, али мислим да реално имамо оптужни захтев за Мићуновића и Ђукановића", рекао је Медојевић.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog