Politika

''Унмик/Косово'' на конференцији код Крања

БЕОГРАД - Пронађен је модел по којем и Београд и Приштина могу да учествују на регионалној конференцији ЕУ-Западни Балкан на Брду код Крања, јер су ''предсједник и премијер Косова'' Фатмир Сејдиу и Хашим Тачи пристали да учествују под назнаком  "Унмик/Косово".


У радним материјалима за конференцију, која се одржава 20. марта на Брду код Крања, биће назначено да ''Косово'' наступа под ознаком "Унмик/Косово", док ће испред учесника за столом стајати натписи само с њиховим именом и презименом, без навођења земље, пише штампа у Београду.

Словенија ће на скуп позвати с Косова и представнике ''власти у Приштини'' и представнике Унмика, потврдила је отправница послова словеначке амбасаде у Београду Јадранка Штурм-Коцјан.

Такође, прво ће бити дата ријеч представнику Унмика, а затим представнику ''косовских институција'', објаснила је Штурм- Коцјан.

Амбасадори Словеније и Хрватске у Приштини, као двије земље које у сарадњи са Савјетом ЕУ организују скуп на Брду код Крања, разговарали су са Сејдијуом и Тачијем и представили им предвиђени „гимних“ формат састанка, на који су они пристали.

Кабинет председника Србије Бориса Тадића не може да коментарише овакве информације, јер званични позив на овај скуп још није стигао у Београд.

"Република Србија веома уважава Републку Словенију и, због тога, не желимо да излазимо у јавност с коментарима прије него што добијемо званични позив организатора", речено је у предсједниковом кабинету.

Тадић је недавно изјавио новинарима да Србија нема ништа против учешћа Приштине на међународним скуповима, ако је она представљено као "Унмик/Косово".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog